Mejniki

Do končnega cilja nas ločijo trije vmesni projekti:

  • Stella 1 - raketa s predvideno višino 10km.
  • Stella 2 - večja raketa, opremljena z aktivno stabilizacijo, ki bo zagotovila popolnoma navpičen let. Predvidena višina: 50km
  • Stella 3 - z maso več kot 100kg bo ta raketa ponesla tovor nad magično mejo 100km. Hitrosti in pogoji na takšnih višinah zahtevajo poseben pristop tako pri načrtovanju ohišja rakete, kot tudi pri elektroniki, ki je izpostavljena sevanju.

 

Potek gradnje Stelle 1 smo razdelili v več sklopov. Trenutno dogajanje na področju testiranj motorjev lahko spremljate preko naših novic ali na naši Facebook strani.

1
Laboratorijsko testiranje

15. jun 2016

Laboratorijsko testiranje

Laboratorijsko testiranje hibridnega motorja v pomanjšanem merilu, ki nam omogoči, da lažje predvidimo obnašanje motorja polne velikosti. Prvi trije testi so bili izvedeni s kombinacijo akrila kot goriva in kisika kot oksidanta, v naslednjem mesecu pa sledijo še testi s parafinom.

2
Statično testiranje motorja SL-1

01. apr 2017

Statično testiranje motorja SL-1

Statično testiranje motorja SL-1, ki bo poganjal raketo Stella 1. Sledilo bo več testov, cilj katerih je zagotoviti optimalno izgorevanje in zanesljivo delovanje motorja. Beležili bomo potisno silo, delovne tlake in temperature delovanja motorja.

3

01. dec 2017

Izstrelitev rakete Stella 1

Izstrelitev Stelle 1, predvidena maksimalna dosežena višina: 10km